Əncir » Zəka ağlın güzgüsüdür -> zeka.az
Geri Ana səhifə İrəli Hörmətli qonaq!
Sizi saytımızda salamlayırıq.
Bu gün 2016-cı il, dekabrın 2-si, cümədir.
İmkanlarımızdan tam istifadə etmək üçün lütfən qeydiyyatdan keçin!
www.zeka.azE-Mail: zeka-az@box.az
 » Sağlamlıq » Təbabət » Əncir
 
 » Sağlamlıq » Təbabət » Əncir

     
   
 
Müəllif: Namig2010 | 20 Fevral 2010 | 14032 dəfə oxunub
http://zeka.az/333-zhncir.html
Əncir

          Tut fəslindəndir . Vətəni Suriya və Kiçik Asiya ölkələridir. Azərbaycanda bu bitki çoxdan becərilir.

Əncirin tərkibində olan şəkərlər (qlükoza, fruktoza, saxaroza,  arabinoza), pektin , üzvi turşular, B1 B6 PP, S vitaminləri, karotin, pantoten və folium turşuları, kalium, kalsium, maqnezium, dəmir, alüminium, sink, silisium duzları və az miqdarda D vitamini vardır. Təzə dərilmiş əncir  meyvəsi ürək xəstəliklərinin müalicəsi üçün  çox faydalıdır. Bundan əlavə , əncir soyuqdəymədən baş verən tənəffüs yolları iltihabını, eləcə də öskürəyi aradan qaldırmağa kömək edir, həm də zərif işlədici və sidikqovucu təsir göstərir . Əncir doşabı qanazlığı zamanı və ümumi zəiflikdə olduqca yaxşı effekt verir. Əncirin yarpaqları da ürək xəstəlikləri üçün səmərəli dərmandır. Onların dəmləməsini  qəbul etdikdə  ürək ağrıları kəsilir, qan təzyiqi aşağı düşür və ürəyin fəaliyyəti tənzim olunur.

        İstifadəsi:  Əncirin qurudulmuş meyvələri müntəzəm yeyilir. Onun doşabını gündə 3-4 dəfə 1 xörək qaşığı qəbul edirlər. 20 qram qurudulmuş əncir yarpağını 200 milliqram suda dəmləyib suyu süzdükdən sonra gündə 3 dəfə, hər dəfə 1-2 xörək qaşığı içirlər.

                   Məlumatdan istifadə etdikdə istinad zəruridir!





 
Hörmətli istifadəçi, Siz sayta qeydiyatsız daxil olmusunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya öz istifadəçi adınızla sayta daxil olun.

  • 85
 (səs sayı: 5)
 Çap et
 
 

Geri Ana səhifə İrəli
       
       
   Cəmi: 6
Robot: 2
Qonaq: 4
İstifadəçi: 0
İstifadəçilər: - yoxdur
Page Rank

Yazılardakı fikirlər üçün sayt rəhbərliyi məsuliyyət daşımır.